Ahad, Disember 02, 2012

Ayat-ayat Motivasi DJ Lin

Selain madah-madah cinta, Dj Lin juga selalu memberikan ayat-ayat yang memberi motivasi dan membangkitkan semangat. Ini antara ayat-ayat motivasi beliau yang telah dikumpul. Moga menjadi pembakar semangat anda untuk meneruskan perjuangan demi mencapai impian..

  1. BERSIHKAN HATI DARI SIFAT DENGKI PASTI BERKAT PERJUANGAN DIRI. IKHLASKAN DIRI HARUNGI TIAP LIKUAN HIDUP INI PASTIKAN ADA GANJARAN DARI ILLAHI. USAH CEMBURU PADA KEJAYAAN INSAN, SEWAJARNYA JADIKAN INSPIRASI UTK PASTIKAN IMPIAN BERTUKAR KENYATAAN. USAH PEDULI PADA USIKAN, HAYUNKAN LANGKAH DI MEDAN PERJUANGAN MOGA TUAH & KEJAYAAN SELALU DI GENGGAMAN. 

  2. ALLAH ITU LEBIH MENGETAHUI APA ISI HATI. JUJUR PADA DIRI JUGA PADA INSAN DI SEKELILING YANG MENCORAKKAN LAKONAN DI PENTAS KEHIDUPAN INI. TAWAKKAL DAN BERSABAR.TERUS BERJUANG MOGA ADA BAHAGIA MENANTI DISATU MASA NANTI 

  3. ADA YANG MEMUJI ADA YANG MENGEJI. ADA YANG BERLAKON DIPENTAS DUNIA INI, SEAKAN IKHLAS TIKA BERTENTANG MATA, MANIS TUTUR KATA TIKA BERBICARA NAMUN MENGATA DAN MENCERCA TIKA DI BELAKANG KITA. ITULAH LUMRAH MANUSIA. SENTIASA INGATKAN DIRI JADI INSAN TERBAIK WALAU DIMANA PUN BERADA DAN USAH DILUPA DARI MANA ASAL USUL KITA

  4. REZEKI ITU DARI ALLAH. TIKA IA TIBA TAKKAN ADA SIAPA DIANTARA KITA MAMPU MENGHALANGNYA BIARPUN PELBAGAI PERSEPSI YANG DIBERI BIARPUN PELBAGAI CERITA YANG DIJAJA NAMUN PERCAYALAH ALLAH MAHA MENGETAHUI MENGAPA KITA YANG MENJADI PILIHANNYA.SENTIASA UCAPKAN ALHAMDULILLAH & SYUKUR DI ATAS RAHMAT DAN KURNIANYA.


Anda ada ayat motivasi sendiri yang menjadi pembakar semangat anda?? Jom kongsikan disini..