Rabu, Januari 25, 2012

Ayat-ayat CINTA Dj Lin...

Pada yang mencari madah-madah CINTA tu, special di letakkan di blog Fan Dj Lin Cinta Mania koleksi madah-madah cinta / ekspressi cinta Dj Lin.. Pada fans yang ingin berkongsi madah-madah cinta anda sila taip madah cinta anda di ruangan chatroll blog beserta nama anda.. Jika banyak yang menghantar madah dan ayat cinta, akan ada ruangan khas untuk koleksi madah-madah cinta anda!!

1."Cinta itu amat tinggi nilainya tak terbanding dek semua rasa yang pernah singgah di jiwa. Percikan bahagia yang tercipta menguatkan semangat dalam mengharungi apa jua cabaran yang menanti di depan mata..."
2."BILA SIANG MELABUHKN TIRAINYA
BERMUKIMLAH SEBUAH RASA BERTAUT MENAMPAKKAN SERI
BIARPUN MALAM KU SENDIRI
WALAUPUN KAU TIADA SINI
BAYANGAN MU ADA SINI SEPERTI
MALAM ADA BINTANG Di HATI TETAP
MU SAYANG KUTITIPKAN AZIMAT
KASIHKU HANYA UNTUK MU
BERSEMI DALAM JIWA KUSEMAI
DALAM DADA"
3."CUKUPLAH DENGAN KELUKAAN YANG TAK HENTI HENTI KAU CURAHKAN...TAK TERGAMBAR BETAPA REMUKNYA HATI DAN RASA TERKILAN YANG KUSIMPAN. KU UCAPKAN SELAMAT TINGGAL KEPADA PENDERITAAN DAN SELAMAT BERTAMU CAHAYA KEBAHAGIAAN YANG MENEMANI PERJALANAN HINGGA KE DESTINASI TERAKHIR HIDUPKU INI..."
4."KECURANGAN ITU AMAT MENYAKITKAN PERASAAN, LURUH HATI DAN PERASAAN TAK TERGAMBAR DEK PERKATAAN...MOGA PENGALAMAN PAHIT ITU MAKIN HILANG DAN BERDOALAH AGAR IANYA TIDAK BERULANG"
5."TEMUKANLAH AKU DENGAN INSAN TERBAIK YANG DAPAT MENYEMPURNAKAN KEHIDUPAN, MENJADI PELENGKAP SEGALA KEKURANGAN, HADIRNYA MENGHADIAHKAN KETENANGAN YANG BERKEKALAN JUGA MENGUKIR KEBAHAGIAAN. HADIRNYA DIA, MENGHILANGKAN SEGALA KEDUKAAN, MELERAIKAN TIAP KEKUSUTAN...."
6."BETAPA SUKARNYA MENDUGA KESETIAAN. TINGKAH DAN LAKU YANG DIPAMERKAN KADANGKALA MENGABURI PANDANGAN MATA HATI. BERTAHUN LAMANYA MENYULAM CINTA, MEMATRI SETIA BUKANLAH PENGUKUR SEJATI TENTANG KEJUJURAN SIDIA. ALANGKAH TERLUKA RASA DIHATI PABILA TERBUKTI SIDIA YANG KITA SANGKAKAN JUJUR DAN TULUS DALAM CINTA RUPANYA HANYA MEMPERMAINKAN PERASAAN SEOLAH TERLALU MURAH NILAI CINTA KITA TERHADAPNYA....MOGA ALLAH MEMBERIKAN JALAN TERBAIK SEBAGAI PETUNJUK KE ARAH KEHIDUPAN YANG LEBIH TENANG DAN SEMPURNA..."
7."PERPISAHAN ITU BUKAN SUATU NOKTAH BERAKHIRNYA KEBAHAGIAAN. KADANGKALA IA ADALAH TANDA BERMULANYA SEBUAH EPISOD KEHIDUPAN YANG BANYAK MEMBERI PENGAJARAN. MENGENAL ERTI SEPI, MENYEDARI KESILAPAN DIRI, BELAJAR MENJADI INSAN YANG TABAH DAN CEKAL DALAM MENERIMA TAKDIR TUHAN JUA MENGAJAR KITA LEBIH BERHATI HATI DALAM MENYUSURI ARUS CINTA YANG BAKAL DI TITI DI SATU KETIKA NANTI. BERSYUKURLAH DI ATAS APA JUA YANG TERJADI MESKIPUN PAHIT MESKIPUN PERIT NAMUN PERCAYALAH KITA AKAN MENDAPAT JAWAPANNYA DI SATU MASA NANTI."
8."CINTA ITU INDAHNYA PERSIS PELANGI..CINTA ITU DATANG DAN PERGINYA SUKAR DIMENGERTI. HADIRNYA CINTA MENCETUSKAN INSPIRASI NAMUN PABILA HILANG, SENGSARANYA JIWA SEABAD TERASA..."
9."KAU CINTA PERTAMAKU...HADIRMU MENGUNDANG BAHAGIA YANG TIDAK PERNAH KURASA DAN TAK TERGAMBAR DEK KATA KATA. NAMUN TIKA KASIH KIAN MEKAR MENGHIASI TAMAN CINTA..KAU PERGI JUA TINGGALKAN AKU DIULIT SENGSARA. TANPAMU HILANG SEMANGATKU...TANPA KASIHMU SEAKAN TAK BERSERI HARI HARIKU...SAMPAI HATIMU HAMPAKAN HARAPANKU. TEGARNYA DIRIMU BERPALING DARI KASIH KITA...HANYA PADAMU TUHAN KU SERAHKAN HARAPAN MOGA ADA INSAN YANG MERAWAT KEDUKAAN..."
10."HATI INI INGIN SEKALI KU HIASI DENGAN CINTAMU. HASRAT KU INGIN MENJADI SURI DALAM TAMAN CINTAMU BERSAMA BERDUA MENGHARUNGI RANJAU DUKA JUA CERITA NAN BAHAGIA NAMUN APAKAN DAYA KELUARGA TIDAK MERETUI HUBUNGAN KITA MAKA TERPAKSA KU AKUR ATAS PERMINTAAN MEREKA LANTAS KITA BERPISAH JUA...JODOH ITU BUKAN MILIK KITA...."
11."DALAM MENGHAYUN LANGKAH KAKI DI TITIAN KEHIDUPAN INI, PASTI KITA TEMPUHI PELBAGAI ONAK DAN RANJAU BERDURI YANG KADANGKALA BISANYA MENUSUK KEJIWA KERANA RENTETAN CERITA YANG MENGGURIS RASA. KIRANYA KITA INGIN SENTIASA DALAM REDHA SERTA BERKAT YANG ESA...BERSIHKAN HATI..BUANG SEGALA PERASAAN HASAD DAN DENGKI YANG MERAJAI MINDA DAN RUANG DI DADA. JADIKAN KEJAYAAN SESEORANG ITU SEBAGAI PENCETUS INSPIRASI DAN BELAJAR BAGAIMANA DIA BOLEH MENCAPAI KEJAYAAN DALAM HIDUPNYA BUKAN DI RATAPI DENGAN PERASAAN CEMBURU DAN IRI LALU BERUSAHA UNTUK MENJATUHKANNYA. NIAT DI HATI HARUS BERSIH SESUCI KAIN PUTIH DAN PABILA DIIRINGI DENGAN USAHA YANG GIGIH SERTA KEIKHLASAN DIRI PASTI NASIB DAN TUAH KAN TERUS MENYINARI KEHIDUPAN DI DUNIA YANG FANA INI....."
12."KEJAYAAN YANG KITA KECAPI ADALAH HASIL BANTUAN BERBENTUK WANG RINGGIT JUGA DOA SERTA SMEANGAT DARIPADA IBU AYAH SERTA KELUARGA TERCINTA. KIRANYA KITA TELAH BERJAYA MENGEJAR CITA CITA, USAH SESEKALI LUPA AKAN SEGALA JASA BAIK INSAN2 YG TELAH BANYAK MEMBANTU KITA. MOGA HIDUP KITA BERTAMBAH BERKAT DAN KEJAYAAN SENTIASA MEMERCIKKAN CAHAYANYA DI SETIAP KETIKA WALAU DI MANA JUA KITA BERADA....APABILA BERADA DI PUNCAK USAH LUPA MENOLEH KE BAWAH...KERANA HIDUP KITA IBARAT RODA..KADANGKALA KEJAYAAN SERTA KESENANGAN YANG DIKECAPI HANYA SEKADAR UJIAN ALLAH S.W.T KEPADA HAMBANYA...."
13."TAK SIAPA ANTARA KITA INGINKAN PERPISAHAN...SEBALIKNYA KITA IMPIKAN KEBAHAGIAAN SENTIASA MENEMANI PERJALANAN DI ARENA PERCINTAAN. NAMUN LANGIT ITU TAK SELALUNYA CERAH..KADANGKALA MENDUNG BERARAK ..GELAP SEKITAR SUASANA...HASRAT UNTUK BERSAMA TIDAK MUNGKIN MENJADI NYATA ANGKARA ORANG KETIGA MAHUPUN LARANGAN DARIPADA ORANG TUA. BERJUANGLAH SELAGI TERDAYA NAMUN KIRANYA NASIB DAN TUAH TETAP TIDAK MENYEBELAHI KITA. REDHALAH MENERIMA HAKIKAT CINTA. SATU YANG PERLU KITA PERCAYA....APA YANG TERJADI KAN TETAP TERJADI DENGAN KEIZINAN ILAHI...SETIAP EPISOD CERITA DALAM KEHIDUPAN KITA TELAHPUN TERTULIS SEJAK AZALI LAGI..BELAJARLAH MENERIMA KETENTUAN TAKDIR..."
14."SETIAP DARIPADA KITA PASTI ADA KELEMAHAN JUA KEKURANGAN. KIRANYA KITA TELAH MELAKUKAN KESILAPAN BUANG JAUH SEGALA KEEGOAN..AKUI KHILAF YANG DILAKUKAN DAN BELAJAR UNTUK MENGULANGINYA BUAT KALI YANG KEDUA. KERANA KESILAPAN SERUPA BISA MENCETUS RASA JEMU DI JIWA SIDIA DAN ANDAI DI SATU KETIKA, PERASAAN TAWAR HATI TELAH MENGUASAI RASA CINTA YANG ADA MAKA SIDIA PASTI KAN BERUBAH HATINYA LANTAS MENINGGALKAN KITA YANG TAK PERNAH MENGHARGAI KEHADIRANNYA.."
15."RAJUK ITU TANDA INGINKAN PERHATIAN. RAJUK ITU TANDA TERGURISNYA PERASAAN. RAJUK BIARLAH WAJAR PADA ALASAN KERANA KADAKNGKALA RAJUK YANG BERTERUSAN BISA MENCIPTAKAN KEBOSANAN DI HATI PASANGAN...."
16."IMPIAN PERNAH TERSUNGKUR..HARAPAN PERNAH BERDERAI LANTAS KEKECEWAAN DATANG BERTAMU HILANG SEGALA SEMANGAT UNTUK HIDUP BERSAMAMU..BIARKANLAH CERITA SEDIH ITU BERLALU ..LEPASKAN DIA DENGAN PENUH RELA MESKIPUN CINTA KITA CUKUP HANGAT UNTUKNYA. BELAJAR UNTUK MENERIMA KETENTUAN TAKDIR KERANA PASTI ADA SEBAB YANG TERSEMBUNYI DISEBALIK APA YANG TERJADI. PUJUK HATI UNTUK MEMBUKA KEMBALI PINTU YANG TERKUNCI...KERANA SELAGI ADA HAYAT INI, KITA WAJAR MENGECAPI BAHAGIA MESKIPUN WAKTUNYA TERLEWAT TIBA..."
17."HARGAILAH INSAN YANG TULUS MENCINTAI KITA SEPENUH HATI. BELAJAR MENGHARGAI TIAP PENGORBANAN YANG TELAH DIA LAKUKAN DEMI CINTANYA YANG TERLALU BERHARGA BUAT KITA. USAH DIGURIS HATI DAN PERASAANNYA KERANA PABILA HATINYA TELAH TAWAR DEK TINGKAH SERTA KESILAPAN KITA YANG BERTERUSAN MAKA RASA CINTA ITU KAN HILANG DARI TAMAN HATINYA. DIKALA ITU, USAH LAGI BERASA SESAL JIKA SIDIA HILANG DARI PANDANGAN KERANA KESABARAN ITU ADA HADNYA MAKA JANGAN SEKALI KALI DIUJI..."
18."KESUNYIAN ITU BANYAK MEMBERI ERTI. MENGAJAR KITA BETAPA PERLUNYA SEORANG TEMAN UNTUK BERKONGSI BICARA JUGA SEBAGAI SANDARAN TIKA DIULIT DUKA. TIKA SUNYI MENGHAMPIRI BARU KITA SEDARI AKAN KELEMAHAN DIRI YANG SELAMA INI TIDAK KITA SEDARI. TERKADANG KITA ALPA DEK SITUASI YANG TERASA BEGITU SELESA SERTA KEJAYAAN YANG DIRAIH HINGGA TERLUPA ADA HATI YANG TERLUKA DEK TINGKAH SERTA BICARA DI BAWAH SEDAR AKIBAT SENTUHAN EMOSI YANG DILUAR JANGKAAN. PABILA TERSEDAR AKAN KHILAF SERTA KESILAPAN SEGERA BERMUNAJAT DAN PERBETULKAN SEMULA TIAP YANG TERSASAR DAN KEMBALI SEMULA KE LANDASAN NAN SEWAJARNYA..."
19."DUHAI CINTA! DIMANAKAH KINI KAU BERADA...HADIRLAH HIASI TAMAN HATI NAN SUNYI...LENYAPKAN SEGALA KERESAHAN YANG SERING MELINGKARI JIWA JUA PENANTIAN YANG SERING DILIPUTI TANDA TANYA. KU YAKIN KAN HADIR BAHAGIA MENGIRINGI LANGKAH KAKI . KU NANTI TIBANYA CINTA YANG KAU ANUGERAHKAN BUATKU SEORANG INSAN TERBAIK YANG MAMPU MENGHADIAHKAN KASIH SAYANG TULUS DARI HATI DAN MENEMANIKU TIKA SUKA DAN DUKA BIAR APA PUN DUGAAN DAN RINTANGAN YANG DATANG MELANDA...."
20."TIDAK KU CINTAMU KEKASIH...KERANA BALASAN YANG ENGKAU JANJIKAN DULU,...UNTUKKU SEBUAH TAMAN YANG MENGALIR SUNGAI KEBAHAGIAAN....SUNNGUH TIDAK KESAMPAIAN, CINTAKU PADAMU SEANDAI TERIKAT DAN BERSYARAT. PADA HUKUMAN CINTA KITA SERASA PULA ADANYA TAWAR MENAWAR PENUH TANDA TANYA...."
21."SELAGI HAYATKU DI KANDUNG BADAN...DIRIMU TAK MUNGKIN KU PERSIAKAN...HANYA PADAMU CINTA YANG BERSEMI SEINDAHNYA SYURGAWI..."
22."SEANDAINYA...KAU BERTANYA APAERTI CINTA... TENTU SAJA TIADA KATA SEBAGAI JAWAPAN...BUKAN PADA MADAH ATAUPUN UCAPAN...LAHIRNYA KURNIAAN TUHAN!..."
23."DAHULU..CINTA KITA BERBUNGA.. SAYANG SEPENUH NYAWA..DI DALAM HATIKU MERINDU, SAYANG KAU TAK TAHU!..."
 Ada lagi tak ek? Nantikan...
JOM KOMEN DI SINI